Restaurang Björkudden

Bageriet är ett gott ställe

Vi har förmånen att ha ett eget bageri...

Även om det bakas i köket så sker det mer på "bageri-vis" i vårt bageri. Här är bakandet en noggrann vetenskap och skillnaden mellan vanligt bröd och "riktigt" bröd är stor. Våra bagerielever får lära sig från grunden hur olika sorters mjöl uppför sig och varvör liggtider och baktemperaturer är avgörande för brödets kvalité.

Här kavlar man egen smördeg och wienerdeg, sätter söta degar, tillverkar limpor, frallor, kakor, bakelser och tårtor som säljs i den tillhörande butiken under måndag-tisdag, samt i restaurangen. De snyggaste bakverken på restaurangens dessertbuffé kommer i regel från våra bagerielever.

Så småningom fördjupar sig dessa elever i hur man gör praliner, arbetar med choklad, kokar karamell och gör garnityr i alla de material som står till en duktig konditors förfogande.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.