Restaurang Björkudden

Köket, restaurangens motor

Det är här det händer. Grytor som kokar, stekbord och pannor som fräser, kött och fisk förvandlas från råvara till färdiga rätter, klara att serveras till gästerna.

Här i köket börjar eleverna med grunder. grundläggande hygien, salladsbuffé och kallasåser.

Efter hand går de vidare till att hjälpa till med dagens lunch, och så småningom ta hand om den själva. De som vill rikta in sig mot storkök förfinar tekniken och lär sig utnyttja maskiner och ugnar.

För den som siktar på restaurang finns á la carte-delen. Här skapas en trerätters-meny varje dag där eleverna lär sig ta ansvar för förrätter, huvudrätter och desserter. Här lagas maten i mindre skala men med större fokus på varje detalj på tallriken.

uer-med-flask.jpg

I båda fallen blandas klassiska rätter med mer moderna, och  tekniker och tillvägagångssätt varieras konstant för att eleverna ska utvecklas. Vi lägger stor vikt på kvalité i både smaker och praktiskt flöde. Det är dock i fösta hand en skola, det måste få bli fel ibland. Vår målsättning är dock att det aldrig ska märkas ut till gästerna.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.